Celulele stem mezenchimale, un tratament pentru COVID-19?

Celulele stem mezenchimale, un tratament pentru COVID-19Compania israeliana Pluristem Therapeutics a raportat faptul ca produsul sau de terapie celulara bazata pe celule stem mezenchimale derivate din placenta, ar putea fi utilizat pentru a trata pacientii care sufera de complicatii respiratorii si inflamatorii asociate cu coronavirusul COVID-19.

COVID-19, boala cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2, poate avea rezultate foarte diferite - unii indivizi infectati nu prezinta simptome (asimtomatici), altii au o boala usoara asemanatoare gripei, un numar mai mic de pacienti se imbolnavesc de pneumonie severa, iar altii mor.

Nanoparticulele biodegradabile pot trata leziunile la coloana

Injectate in sange, nanoparticulele biodegradabile pot trata leziunile la coloana. Nu necesita interventie chirurgicala sau alta interventie laborioasa. ''Noul tratament este neobisnuit''

Dupa o leziune la coloana vertebrala, apar rani secundare provocate de inflamatie si de cicatrizari, care inhiba abilitatea sistemului nervos de a se repara. De aceea, un material biodegradabil alcatuit din nanoparticule injectat dupa aparitia unei leziuni care inhiba aceste procese poate fi o solutie utila in tratamentele viitoare ale clinicilor.

Algoritm nou pentru reprogramarea celulara

Algoritm nou pentru reprogramarea celularaCelulele stem pluripotente reprezinta una dintre cele mai remarcabile realizari stiintifice ale erei noastre, permitand savantilor sa readuca celulele adulte specializate la starea lor embrionica, nespecializata, apoi sa le manipuleze pentru a deveni tipul dorit de tesut.

Totusi, pana acum, acest proces a fost unul laborios, dar cu ajutorul inovatiei cercetatorilor de la Universitatea Michigan din Statele Unite, timpul si efortul pot fi reduse semnificativ prin programarea directa a celulelor de a fi transformate in alt tip de celule, scrie Science Alert.

Noi sperante pentru vindecarea leziunilor la maduva spinarii

Noi sperante pentru vindecarea leziunilor la maduva spinariiCercetatorii de la Gladstone Institutes au produs un tip special de neuron din celule stem umane care ar putea repara leziunile maduvei spinarii. Aceste celule, numite inter-neuroni V2a, transmit semnale in maduva spinarii pentru a ajuta la controlul miscarii. Atunci cand cercetatorii au transplantat celulele in maduva spinarii la soareci de laborator, inter-neuronii s-au ramificat si s-au armonizat cu celulele prezente.

Proteinele din celulele stem refac leziunile cu rapiditate

Studiu: proteinele din celulele stem refac leziunile cu rapiditateUn studiu Stanford arata ca proteinele fundamentale din celulele stem ale soarecilor refac leziunile cu rapiditate. La fel cum masinile de curse accelereaza motoarele la linia de pornire, si celulele stem raspund mai repede la leziuni daca au fost amorsate in prealabil cu o doza dintr-o singura proteina, potrivit unui studiu al Stanford University School of Medicine (Universitatea de Medicina Stanford).

Prima terapie genica impotriva imbatranirii umane

tratament de alungire a telomerilor pe un subiect umanElizabeth Parrish, director general al Bioviva USA Inc, sustine ca este prima persoana din lume care nu va fi afectata de efectele imbatranirii naturale. Anul trecut, in cadrul laboratoarelor companiei pe care o conduce, femeia a fost supusa unui tratament genetic care a avut ca scop stoparea proceselor de epuizare a masei musculare si a celulelor stem aparute odata cu inaintarea in varsta.

Tesuturi de corzi vocale umane crescute in laborator

Premiera: Corzile vocale umane au fost obtinute in laboratorCorzile vocale umane au fost obtinute in premiera mondiala, in laborator, un pas major care ar putea duce intr-o zi la transplanturi "voce" pentru persoanele care nu pot vorbi din cauza unui laringe permanent deteriorat.

Cultura de organe umane vii in laborator a devenit deja o realitate. De cativa ani, diverse tipuri de protocoale medicale extrem de delicate sunt perfectionate pe masura ce stiinta si tehnologia inregistreaza progrese tot mai mari. Reusitele se succed intr-un ritm tot mai alert si lasa sa se intrevada aplicatii foarte promitatoare in domeniul medicinei.

Transplant de celule oculare pentru degenerescenta maculara

celule oculare cunoscute sub numele de celule epiteliale pigmentare retinieneUn prim pacient a fost tratat in Marea Britanie in cadrul unui studiu de pionierat referitor la un nou tratament derivat din celulele stem embrionare destinat pacientilor cu o afectiune care poate provoca orbirea.

Specialistii de la Moorfields Eye Hospital din Londra au declarat ca operatia, descrisa ca fiind "de succes", a fost prima dintre zece planificate pentru participantii la studiul despre tratamentul pentru degenerescenta maculara in varianta "umeda", legata de varsta, informeaza agentia Reuters.

Rinichii obtinuti in laborator cu ajutorul celulelor susa

Rinichii obtinuti in laborator cu ajutorul celulelor susa umaneOamenii de stiinta japonezi au anuntat ca s-au apropiat foarte mult de momentul in care vor obtine in laborator rinichi complet functionali, dupa ce primele teste realizate pe animale au furnizat rezultate promitatoare, informeaza bbc.com. Atunci cand au fost transplantati in organismele unor soareci si porci, rinichii creati in laborator au functionat in mod corect, producand urina, la fel ca organele naturale pe care le-au inlocuit.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .