Tesut stomacal uman creat in laborator folosind celule stem

tesut-stomacalPrimul tesut stomacal uman functional in format 3D a fost creat intr-un laborator de catre oamenii de stiinta de la Cincinnati Childrens Hospital Medical Center folosind celule stem pluripotente, conform unui studiu publicat in revista Nature Medicine citat de business-standard.com.

Acest tip de celule umane care se pot transforma in orice tip de celula din organism au format o versiune in miniatura a stomacului.

Scleroza multipla, tratata cu celule placentare

Multiple-sclerosis-placental-cellsMai multi pacienti cu scleroza multipla au fost tratati cu succes, pentru prima data, cu ajutorul unui implant de celule stem placentare, in cadrul unui experiment al cercetatorilor de la Spitalul "Muntele Sinai" din New York. In cadrul experimentului, celulele nervoase deteriorate au fost reparate cu succes si tolerate de catre organism cu ajutorul PDA-001, un grup de celule placentare, care seamana cu tesutul conjunctiv gasit in maduva osoasa.

Scleroza multipla (SM) este o boala cronica, incurabila, care altereaza profund viata pacientilor.

Piele umana produsa artificial in laborator

Piele umana produsa artificial in laboratorOamenii de stiinta britanici au obtinut in laborator un strat de piele foarte asemanatoare cu pielea umana naturala. Piele umana produsa artificial in laborator ar putea inlocui testele facute pe animale pentru medicamente si produse cosmetice, informeaza bbc.co.uk.

O echipa de cercetatori de la King's College din Londra a dezvoltat cu succes un strat de piele umana din celule susa.

Oamenii de stiinta au reusit sa regenereze un intreg organ

timusul-regeneratMedicina regenerativa este un domeniu incitant de studiu, ce implica reinnoirea tesuturilor corpului si, astfel, extinderea duratei de functionare a organelor dincolo de limita lor obisnuita. Recent, s-a inregistrat un progres important in acest domeniu: pentru prima data, intr-un studiu pe animale de laborator, oamenii de stiinta au reusit sa regenereze un intreg organ - timusul, o structura cu rol important in imunitate.

Astrocite programate sa devina celule nervoase

Astrocite programate sa devina celule nervoaseCiupind o singura gena, un grup de oameni de stiinta de la UT Southwestern in Dallas au reprogramat sistemul de sprijin al celulelor nervoase numite astrocite in corzile spinarii la soareci vii pentru a deveni noi celule nervoase. Aceasta cercetare, raportata in aceasta saptamana in "Nature Communications" deschide posibilitatea ca inlocuirea celulelor maduvei spinarii si reparatia ar putea fi realizate nu prin transplantul de celule stem din afara, ci prin manipularea celulelor existente pentru a lua noi identitati.

Descoperire stiintifica majora in studiul celulelor stem

descoperire-majora-celule-stemCercetatorii specializati in studierea celulor stem au anuntat o "descoperire stiintifica majora", ce are potentialul de a deschide calea catre o noua epoca a medicinei personalizate. Oamenii de stiinta din Japonia au aratat ca celulele susa pot fi create rapid prin simpla scufundare a celulelor sanguine in acid.

Celulele tratate cu acid ar putea deveni o metoda eficienta utilizata pentru a vindeca o serie de boli grave, precum maladia Alzheimer, cele cardiace si accidentele vasculare cerebrale, au anuntat oamenii de stiinta japonezi.

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .