mihaita-iordacheMihaita Iordache a fost diagnosticat la varsta de 3 ani cu o boala extrem de rara si grava: Pseudo-Obstructie Intestinala Cronica, o boala care ii afecteaza in permanenta sistemul digestiv. Afla cum ii poti fi alaturi si cum il poti ajuta sa invinga boala!

Aceasta boala ii afecteaza in permanenta sistemul digestiv (intestine, stomac, duoden) prin faptul ca muschii nu se contracta eficient, digestia este ingreunata si eliminarea materiilor fecale este oscilanta (fie diaree, fie constipatie grava de cateva saptamani).

Din aceste motive acumuleaza periodic gaze in intestine si stomac, pe care nu are puterea sa le elimine singur si apar complicatii grave, cum ar fi balonari excesive care duc la tahicardie, probleme respiratorii si chiar la suprainfectare, adica septicemie .

Toate acestea necesita internari foarte dese, maxim la 2 luni, in timpul carora Mihaita este hranit prin perfuzii, i se administreaza antibiotice care ii afecteaza ficatul si imunitatea, i se fac proceduri traumatizante (sonda naso gastrica pentru oprirea varsaturilor, sonda rectala pentru eliminarea gazelor, tusee rectale, clisme de evacuare, etc.) care ar fi greu de suportat pentru orice copil.

Iar pe langa toate acestea, boala cronica i-a dezvoltat si alte malformatii. In prezent, are o malformatie cardiaca grava: Defect de Sept Atrial 6 mm, Suflu Sistolic grad 3 si Insuficienta Mitrala grad 1 care in timp, neoperata, poate deveni un pericol pentru viata lui, deoarece poate dezvolta hipertensiune pulmonara.

Mai are o malformatie a duodenului, care ii provoaca deseori lipsa apetitului alimentar si ii ingreuneaza digestia si multiple alergii: la pisica (grad 4), la proteina laptelui de vaca, la cal, la mucegaiuri, polen de graminee. Din pacate, din cauza bolii intestinale, nu i se pot administra medicamente care sa vindece aceste alergii, ci doar siropuri care sa le tina in frau.

Singura sansa pentru Mihaita este in strainatate, unde i se pot face investigatii mai aprofundate decat la noi in tara si unde poate incepe un tratament adecvat, care sa ii usureze lupta cu aceasta boala cruda.

mihaita-iordache-londra

Cum il poti ajuta pe Mihaita:

In momentul de fata, situatia lui este in felul urmator:

Spitalul de copii Great Ormond Street din Londra i-a chemat familia pentru 2 saptamani de investigatii medicale.

La finalul acestor 2 saptamani urmand a se stabil care va fi cel mai potrivit tratament pentru Mihaita, tinand cont de raritatea, complexitatea si unicitatea bolii.

Costurile pentru cele 2 saptamani de analize medicale pentru Mihaita se ridica la minim 45.000 de Lire, adica 53.000 euro.

Donatii in Ron se pot face in conturile:

  • RO76BRDE130SV77640191300
  • Deschis la BRD, sucursala Cluj-Napoca
  • RO22BACX0000000222247000
  • Deschis la Unicredit Tiriac Bank
  • Titular: Iordache Ioana Bianca

Se poate dona si folosind sistemul de plata online PayPal, in contul: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Mai multe detalii, aici: https://pentrumihaita.ro

banner-mihaita

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Prin accesarea acestui site, ești de acord cu faptul că folosim cookies .