Raluca_PopescuRaluca Popescu este unul dintre acei oameni care isi conduc viata dupa scopuri si idealuri inalte. Ea nu se resemneaza si nu se da batuta. Viata ei este o lupta continua pentru depasirea conditiei proprii si pentru perfectionare.

Este, insa, ceva care face lupta Ralucai cu adevarat speciala, si o voi lasa chiar pe ea sa va povesteasca:

In urma unui vaccin anti-polio, la varsta de 3 luni si jumatate, am paralizat. Diagnosticul meu este: tetrapareza flasca post meningo encefalita. Adica, asta inseamna ca pot sa imi folosesc doar intr-o mica masura degetele de la mana stanga, iar pentru igiena, hrana, deplasare si multe altele, am nevoie de insotitor permanent. Mama mea ma ajuta in toate. Imi amintesc de remarca unuia dintre medicii care m-au consultat in vederea unei operatii de prelungire a tendoanelor, care i-a spus mamei mele: "Pai, de ce s-o mai operam, ca oricum nu va fi de nici un folos societatii"! Pe atunci aveam vreo 6 ani.

UPDATE: Conceptul de autoreprezentant este nou in Romania - grupul Ceva de Spus s-a format la Timisoara si pana acum s-a extins in alte trei orase: Arad, Oradea si Lugoj. "Nimeni nu stie mai bine decat mine ce imi doresc, cu ce ma confrunt in fiecare zi si de ce am nevoie", spune Raluca Popescu, care a devenit una dintre cele doua copresedinte ale grupului. 

Cati asemenea luptatori ati mai intalnit? Sunt putini, intr-adevar, dar ganditi-va la motivatia pe care Raluca trebuie sa o aiba. In afara sprijinului si a dragostei pe care a primit-o din partea familiei si a celor apropiati ei, Raluca a fost singura. Dar tocmai faptul ca a constientizat acest lucru pare sa o fi ambitionat mai tare.

Acum, Raluca este absolventa a Universitatii de Vest din Timisoara.

Ce sanse da societatea oamenilor ca Raluca? Suntem oare constienti ca greutatile prin care ea trebuie sa treaca in fiecare zi, eforturile care trebuie depuse sunt mult mai mari decat ale noastre, ale celorlalti? 

Raluca vrea sa devina traducator profesionist si sa isi castige singura existenta. Vrea sa dea inapoi societatii din inzestrarile sale. Este ambitioasa, este inteligenta si este o luptatoare. Singura dificultate e ca are nevoie de ajutorul nostru. Vom lasa asta sa devina o problema? 

Titular cont: POPESCU VALENTINA (mama Ralucai)
ALPHA BANK ROMANIA
SWIFT: BUCU ROBU

  • Cont lei: RO52BUCU885911852511RO01
  • Cont Euro: RO09BUCU885911852511EU01
  • Cont USD: RO86BUCU1621030843841USD

Sursa: infoo.ro

Adauga comentariu

Codul de securitate
Actualizează